Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріарх не перейнявся похороном Хризостома ІІ

    Московського патріарха Кіріла не зачепила смерть архиєпископа Кіпрського Хризостома ІІ і очільник РПЦ не зацікавлений відправляти свого представника на похорон.

    Про це наголошує Константінос Одіссеос, генеральний директор кіпрської телерадіокомпанії ΑΝΤΕΝΝΑ.

    На похорон Хризостома II прийде Вселенський патріарх Варфоломій з трьома митрополитами, висока делегація Ватикану, патріархи та митрополити від усіх Православних Церков, а також представники інших релігій. Приїдуть всі, крім російської церкви, яка буде світити своєю відсутністю.

    Московського патріарха Кіріла не зачепила смерть архиєпископа Кіпрського і очільник РПЦ не зацікавлений відправляти свого представника на похорон. Може тому, що має своїх єпископів всередині Священного Синоду Кіпрської Церкви? Я не знаю. Як би там не було, схоже, його власний Ісус Христос не схожий на того, якого ми знаємо. Він не Ісус любові та прощення. Цей Ісус благословляє зброю Путіна, коли він захоплює іншу країну, щоб захопити її власних дітей.

    Він мстивий Ісус Московського патріарха Кіріла. Він тримає злобу через те, що Хризостом не зіграв у його гру, як це робили багато кіпрських митрополитів-греків, деякі з яких зараз прагнуть зійти на архиєрейський престол.

    Російський патріархат багато років намагався розвернути перший собор Вселенського патріархату і вийти з нього вождем православних. Його спроба вилікувати гору Афон і взагалі проникнути в усі автокефальні православні Церкви добре відома. Але йому стало погано після того, як Церкви, що із Вселенським патріархатом, визнали відділення Української Церкви.

    Насправді, Кіріл робив в церкві ті самі речі, що Путін робив в політиці. Він багато років намагався за допомогою механізмів пропаганди, нашкодити західним суспільствам та підірвати їх політичну систему теоріями змови.

    Кірілу вдалося проникнути до Кіпру з відносним комфортом через невиліковне рабство кіпріотів перед Росією, але, звичайно, і з розкиданими тут грошима «скромних» православних російських олігархів. Кірілу вдалося розділити Священний Синод Кіпрської Церкви і, можливо, він зумів повністю послабити його, якби архиєпископом був одним «із своїх», а не Хризостом II.

    Московський патріарх не перейнявся похороном Хризостома. Зараз у нього більш серйозні проблеми. Вторгнення в Україну його політичного покровителя Владіміра Путіна, яке Кіріл благословив, здається, остаточно йде до пекла, Можливо тому, що благословення російського патріарха походить не від правильного джерела?

    Найсвіжіше

    Популярне