П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Святі мощі передали до Свято-Воскресенського собору в Рівному (ВІДЕО)

    Неоціненна священна сила. У Рівненському Свято-Воскресенському соборі знаходяться Мощі чотирьох святих. Від цього тижня, у храмі з’явились дві нові ікони з плоттю визначних діячів церкви, повідомляє itv.

    Важлива подія у духовному житті Рівного. Мощі чотирьох святих цьогоріч передали до Свято-Воскресенського Собору. Святі реліквії отримали ще влітку від родички однієї з прихожанок храму після її смерті. Тепер вони зберігатимуться тут. Цього тижня два екземпляри виставили для приклоніння рівнянам.

    Ми знайшли і частинки мощей святих угодників божих. вони були підписані, з відповідними документами. Це були частинки мощей святителя миколая чудотворця і святителя спиридона тріумфуцького. Великих святих угодників божих святителів. А разом з тим були також частки мощей преподобного Іова Почаївського та преподобного Серафима Саровського, – прессекретар Рівненської Єпархії ПЦУ Василь Рудніцький.

    У Свято-Воскресенському соборі кажуть – не просто так саме у цей період до їх стін потрапили святині. Частини тіл Миколая Чудотворця та Спиридона Тріумфуцького знаходяться у так званому “ковчезі” – своєрідній скрині. Кожен зі святих має певну священну силу, тому молитви до кожного мають свій мотив.

    Миколай Чудотворець почує щирі молитви кожного, хто опинився у біді чи скорботі. На одній з колон собору можна також побачити зображення Іова Почаївського. Цей святий, свого часу врятував Почаїв від турецької навали молитвами пресвятій богородиці. Приклонитися з молитвами можна до ікони святого Іова. Є тут і ще одна колона, зі зображенням святого Серафима Саровського. У соборі кажуть – хоч і був він підв’язаний на території росії, священнослужителі вважають багато сказаних ним речей пророчими. Мощі цих святих священнослужителі беруть із собою у паломницькі подорожі.

    Він дуже і дуже багато говорив різних таких пророцтв, які не любить зараз російська церква, про те що російська влада відійде від бога,, і буде вірна не богові а буде вірна сатані і за це її Господь покарає, і розпадеться така держава як росія. зокрема китайці навіть заполонять багато земель сучасної росії, – прессекретар Рівненської Єпархії ПЦУ Василь Рудніцький.

    У Свято-воскресенському соборі кажуть – у цих чотирьох священних реліквіях є неоціненна духовна цінність. Адже якщо частини їх тіла знаходяться у храмі, то і дух теж. Відтак, молитви ваші будуть почуті.

    Найсвіжіше

    Популярне