П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії продовжують судити священника за антивоєнні публікації

    У суді російського Петербурга відбулося чергове засідання у справі щодо православного блогера Іоана Курмоярова, якому загрожує до 10 років позбавлення волі за статтею про “фейки” про російську армію. На засіданні 14 листопада держобвинувач зачитував суду докази винності Курмоярова.

    Прокурор озвучив деякі документи із матеріалів справи. Здебільшого це були звернення силовиків та акти огляду інтернет-сторінок. Під час обшуку у Курмоярова знайшли ноутбук, різну техніку, дерев’яний хрест, кілька ікон та підрясник. Як релігійна атрибутика може вплинути на перебіг судового розгляду, суд не обговорював, повідомляють російські медіа.

    Усього хотіли оглянути два томи кримінальної справи (їх близько семи). Виявилося, що понад півтора тома містять протоколи огляду статей, опублікованих російським міністерством оборони.

    Курмояров клопотав про заміну запобіжного заходу на більш м’яку. Він визнав провину і повністю покаявся у скоєному. Прокурор заперечив, що не бачить підстав для цього. Суддя випускати обвинуваченого із слідчого ізолятора не стала.

    Наступне засідання призначили на 5 грудня.

    На попередньому засіданні Курмояров висловлювався проти “світської” експертизи його висловлювань у соціальних мережах. Він думав, що його публікації мають вивчати богослови, а не філологи.

    Курмоярова заарештували на початку червня. До нього додому заявилися співробітники ФСБ та центру боротьби з екстремізмом. Приводом стали його антивоєнні публікації у соціальних мережах.

    Найсвіжіше

    Популярне