П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії затримали священника: назвав російську армію агресором, який “знищує сусідній народ”

    У російському Санкт-Петербурзі суд заарештував на два місяці священника Російської православної церкви єромонаха Іоанна Курмоярова.

    Його звинуватили у “публічному поширені неправдивої інформації про збройні сили Російської Федерації”. За статтею священнику загрожує до десять років колонії.

    Про це повідомляє проєкт “Север.Реалии” з посиланням на друга Курмоярова.

    За його словами, справу проти  Курмоярова порушили через відео на його YouTube-каналі Курмоярова. Ролик під назвою “Хто буде в пеклі, а хто в раю?” з’явся у Мережі 12 березня. У ньому він назвав російську армію агресором, який “напав, знищує мирних жителів, сусідній народ”.

    Російські силовики під час затримання Курмоярова відібрали у нього ґаджети, дві ікони, дерев’яний хрест та підрясник.

    До слова, Курмояров критикував, фрески із зображенням червоноармійців і комуністичних символів у храмі Міноборони в Підмосков’ї. В літку 2020-го після цього патріарх Кирил заборонив Курмоярову служіння “до з’ясування всіх обставин негідної поведінки”. Пояснювали це “невідповідністю звання клірика РПЦ”.

    Крім того, торік у грудні Курмояров написав заяву до Слідчого комітету Росії на Сергія Шойгу із проханням притягнути міністра оборони до відповідальності за образу почуттів вірян через ці фрески. У лютому 2022-го священник опублікував відкритого листа із вимогою до Шойгу прибрати комуністичні символи з церкви. Своєю чергою, в Міноборони РФ відповіли, що не вважають зображення образливими.

    Найсвіжіше

    Популярне