Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Лондоні пройшов пікет в пам’ять про мільйони жертв абортів

    Пролайфери з усієї Великобританії провели пікет перед будівлею Парламенту в пам’ять про мільйони людських життів, перерваних в результаті абортів за останні 55 років, повідомляє christiantoday.com.

    Близько 10 мільйонів невинних немовлят було абортовано у Великобританії з моменту прийняття «Закону про аборти» 27 жовтня 1967 року. Пікет, організований пролайферською організацією «Марш за життя у Великобританії», був приурочений до річниці ухвалення цього закону. У ньому брали участь представники Католицької, Англіканської та Євангелічної церков, також політичні діячі.

    Член британського Парламенту Фіона Брюс назвала трагедією той факт, що так багато немовлят було вбито в материнській утробі, тим більше, що у деяких з них були захворювання, які легко піддаються лікуванню, такі як вроджена клишоногість.

    «Наш “закон про аборти” – один із найсуворіших у Європі. Ненародженого малюка можуть позбавити життя лише за те, що у нього розщеплене піднебіння чи клишоногість», – заявила вона.

    «Один із моїх синів народився з клишоногістю, але якби ви подивилися на мого сина, Сема, ви б ніколи про це не здогадались. Однак за останні роки понад 200 дітей було абортовано лише через це захворювання», – додала Фіона Брюс.

    «Шкода, яку аборт завдає здоров’ю жінки, для мене є достатньою підставою, щоб виступати на захист життя», – заявила співдиректор «Маршу за життя у Великобританії» Ізабел Воган-Спрус.

    «Минулого року близько 88 відсотків абортів були медикаментозними, і кожна 17-та жінка, яка зробила медикаментозний аборт, потрапила до лікарні з ускладненнями. Це називається у нас “охороною здоров’я”, але якби ми справді дбали про здоров’я жінок, вже завтра аборти були б оголошені поза законом», – обурюється вона.

    Пікет пройшов лише за кілька днів після того, як парламентарі ухвалили закон про створення «буферних зон» навколо абортаріїв, щоб перешкодити противникам абортів влаштовувати пікети або антиабортні акції. Пізніше уряд заявив, що буферні зони суперечать законам про захист прав людини.

    «Усього кілька днів тому палата громад проголосувала за створення буферних зон, що обмежить не лише свободу слова, а й свободу думки», – сказав директор міжнародної пролайферської організації «Сорок днів за життя» Роберт Колкухун.

    «Це драконівський закон… Але з Божою допомогою все можливе, навіть повна заборона на аборти», – зауважив він.

    Фахівець зі зв’язків із громадськістю британської філії американської антиабортної організації «Центр реформування біоетики» Крістіан Хакінг вважає, що «Закон про аборти» у Великій Британії «перетворився на повномасштабний геноцид».

    «За чисельністю – це ніби ми втратили все населення Лондона! Але трагедія не залишилася непоміченою в очах Божих», – наголосив він.

    Найсвіжіше

    Популярне