Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Не ПВК, а «добровольці» для війни з Україною. Як при РПЦ формують військові загони

    Настоятель Морського собору в російському Кронштадті архімандрит Алєксій (Ганьжин) заявив, що організація «Андрєєвскій крєст» при храмі «не є приватною військовою компанією (ПВК)». Але при соборі є курси початкової підготовки для дітей, де навчають і дорослих, котрі хочуть йти добровольцями на війну проти Україну.

    «Андрєєвскій крєст» – це громада, звичайно. Є люди, парафіяни, які спонсорують, йдуть гроші на навчання. Але ж це люди йдуть на захист нашої вітчизни. Це не військова компанія. Ми займаємося цим із 2017 року. Вже п’ять років у нас проходять заняття з дітлахами та дорослими, навчаємо людей, хлопців. Готуємо їх перед армією, щоб вони могли вміти виживати», – пояснив архімандрит Алєксій російським медіа.

    Водночас російське видання «Блокнот» прямим текстом називає «Андрєєвскій крєст» приватною військовою компанією і взяло інтерв’ю в її координаційного директора Владіміра Хільченко. Той розповів, що компанія створюється, починаючи з 2017 року. Спочатку це був проєкт до конкурсу «Морской дєсант». Концепція цієї ПВК — підготовка чоловіків перед мобілізацією для підвищення стійкості та опірності у важких умовах перебування та виживання під час військових дій, для підтримки та підвищення бойового духу, щоб однозначно здобути перемогу.

    На базі свого навчального центру ПВК розпочала створення «добровольчих батальйонів», які візьмуть участь у «спеціальній військовій операції» в Україні.

    Центр має можливість навчати до 100 осіб, підготовка триває протягом 30 днів. Заняття ведуться на Васільєвском острові та на базі Кронштадту на приватні пожертвування та особисті гроші учасників.

    Раніше ми писали, що Московський патріарх Кіріл має спільний бізнес з «кухарем» Путіна і власником ПВК «Вагнер» – Євгенієм Прігожиним.

    Найсвіжіше

    Популярне