Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Що поєднує моспатріарха Кіріла і звірства роснайманців у Сирії? Спільний бізнес з «кухарем» Путіна

    Історія з жорстокими тортурами і звірячим вбивством в Сирії місцевого жителя, що влаштували російські найманці на Близькому Сході, продовжує обростати подробицями.
    Російська «Новая газєта» виклала в мережі два нових відео вбивства сирійця Мохаммеда Тахи Ісмаїла Аль-Абдулли (він же Хаммаді Тах Аль-Бут), здійсненого 2017 року найманцями з російської ПВК Вагнера, що належить Євгенію Прігожину – другу і «кухарю» Путіна.
    Крім раніше показаних кадрів, як полоненого забили кувалдою до смерті, обезголовили, саперною лопаткою відрубали руки, а потім під музику спалили тіло, журналісти опублікували відео, як жертві підривають в паху запал від ручної гранати, стріляють в людину з автомата, передає Segodnya.ua.
    «Новая газєта» також опублікувала кілька фотографій, на яких видно, що після вбивства жертві відрізали голову і повісили її на паркані газопереробного заводу Аш-Шаєр. Всього в екзекуції брало участь, судячи з фото і відео, від п’яти до семи осіб, пише видання.
    Увага: шокуючий контент

    Раніше було встановлено, що вбивці – найманці ПВК Вагнера. В одному з них впізнали Станіслава Дичко, який служив рядовим у взводі патрульно-постової служби поліції у російському Ставрополі, а потім вирішив стати «вагнеровцем» і поступив на службу як стрілець-розвідник, також він брав участь в бойових діях на Донбасі в рядах російських окупантів.
    Пізніше прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що опубліковані в ЗМІ кадри хоч і шокують, але російська влада не володіє інформацією про зображених на них людей і не мають до них жодного відношення.
    У той самий час, як зазначає російське видання «Собєсєднік», московський патріарх Кіріл має спільний бізнес з тим самим «кухарем» Путіна і власником Вагнера – Євгенієм Прігожиним, чиї бойовики і влаштовують такі звірства.
    Кілька років тому Кіріл потрапив у скандал навколо своєї 145-метрової квартири в елітному будинку в Москві. Він відсудив 19 мільйонів рублів у екс-міністра охорони здоров’я Юрія Шевченко в якості компенсації збитку за пил під час ремонту. Інтереси предстоятеля РПЦ в суді представляла Лідія Лєонова, яка проживала з патріархом в одній квартирі.
    Саме ця Лєонова – співзасновник компанії «Владолід». Її бізнес-партнер – Владімір Липарь, якому Кіріл особисто вручав патріаршу нагороду. А ще Липарь – гендиректор фірми «Конкорд», частини холдингу «кремлівського кухаря» Євгенія Прігожина, який через номінальних власників і директорів фірм є великим держпідрядником. У тому числі і в сфері найманців.

    Найсвіжіше

    Популярне