П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Луганщині росіяни вкрали, а потім спалили дім молитви баптистів

    У смт Вовчоярівка Сєвєродонецького району, що на Луганщині, російські загарбники спалили дім молитви церкви Євангельських християн баптистів.

    Церква Різдва Христового була заснована в кінці 90-х років 20 століття завдяки благовісницькому служінню лисичанської церкви “Благодать”. Згодом сюди на місіонерське служіння приїхав брат Володимир Мороз, повідомляє сайт ЄХБ.

    Церква швидко зростала за рахунок новонавернених мешканців селища і вже за 5 років налічувала 40 членів. Згодом міграційні процеси та російська агресія 2014 року змусили вірян церкви об’єднатися з церквою «Преображення» у м. Лисичанську. А дім молитви слугував житлом для переселенців, місцем зустрічей малих груп та інших видів служіння.

    Починаючи з 2019 року на базі дому молитви брат Олександр Чернета розвинув денні дитячі табори, клас англійської мови. Радості для сімей з дітьми не було меж.

    І ось тепер росіяни принесли із собою руїни й занепад. Спочатку захопили будівлю церкви для проживання військових, потім, пограбувавши, спалили.

    Дім молитви був придбаний у 1999 році за кошти німецьких віруючих та відремонтований силами місцевих мешканців. Нині від рук російських загарбників на місці дому молитви попіл і згарище.

    Нагадаємо,

    ЄХБ

    Найсвіжіше

    Популярне