Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ сумують за загиблим в Україні “десантним батюшкою”, який закликав росіянок більше народжувати, щоб пережити війну в Україні

    Московський патріарх Кіріл з “глибоким сумом сприйняв звістку про трагічну загибель” протоєрея Міхаіла Васільєва. Який раніше заявляв, що російським жінкам було б простіше переносити мобілізацію синів, якби у них було кілька дітей.

    “Багато солдатів і офіцерів, якими отець Міхаіл багато років опікувався духовно і які нерідко з любов’ю називали його “десантним батюшкою”, поважаючи за міцну волю, стійкість і готовність розділяти з пасомими весь тягар нелегкої ратної справи”, – йдеться у патріарших співчуттях, опублікованих на сайті РПЦ.

    “Той, хто спочив, до кінця виконав пастирський обов’язок, не залишивши своїх духовних чад навіть ціною власного життя”, – йдеться у зверненні очільника РПЦ.

    Наприкінці жовтня настоятель храму великомучениці Варвари при штабі ракетних військ стратегічного призначення РФ Міхаіл Васільєв видав скандальну заяву. За його словами, російським жінкам потрібно більше народжувати, щоб легше було переносити мобілізацію.

    Найсвіжіше

    Популярне