Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    В Івано-Франківську Епіфаній очолив літургію і нагородив духовенство

    У двадцять першу неділю після П’ятидесятниці, 6 листопада, Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Івано-Франківська.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Галицький Андрій, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор, єпископ Коломийський Павло, єпископ Богородчанський Феогност та місцеве духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Також за богослужінням молилися віряни, голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, голова обласної ради Олександр Сич та міський голова Руслан Марцінків.

    Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

    Блаженнійший митрополит Епіфаній за заслуги перед Православною Церквою України нагородив митрополита Іоасафа Орденом святого архістратига Божого Михаїла I ступеня, а також привітав владику Іоасафа з 25-річчям служіння на Івано-Франківській кафедрі й подарував панагію і хрест, а також підніс просфору та букет квітів.

    Окрім цього, Блаженнійший владика вручив іменний хрест предстоятеля обласному благочинному протоєрею Ігору Ільківу та настоятелю Свято-Троїцького кафедрального собору протоєрею Івану Телятинському, а також відзначив високими церковними нагородами очільника міста Івано-Франківська, священників єпархії, меценатів та вірян.

    Керуючий єпархією митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф своєю чергою висловив вдячність Блаженнійшому митрополиту Епіфанію за невтомну працю задля розбудови нашої єдиної помісної Української Православної Церкви.

    Завершилося богослужіння уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне