Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Острозі освятили хрест та купол майбутнього храму біля лікарні

    В Острозі провели чин освячення хреста та купола майбутнього храму імені Святого Пантелеймона Нікомедійського.

    Храм зводять на території лікарні з 2016 року. Про це розповів колишій головний лікар медзакладу Василь Веляник, повідомляє “Район.Острог”.

    Будівництво започаткували шість років тому. У 2016 році відбулося освячення місця під забудову лікарняної святині. З благословення 10-ти священнослужителів встановили хрест й заклали наріжний камінь. У 2018 році розпочали кладку стін. Упродовж трьох років – 2020, 2021 та 2022 – біля храму зі зведеними фундаментом і стінами відбувалися святкові богослужіння. Кілька днів тому відбулось і освячення купола.

    Участь в чині освячення взяли благочинний Острозького району митрофорний протоєрей отець Юрій, настоятель Свято-Миколаївського храму м. Острог (ПЦУ) та духівник Острозького благочиння протоєрей отець Володимир, настоятелю Свято-Космо-Даміанівського храму села Розваж (ПЦУ).

    “Щиро дякую усім священнослужителям та духовенству краю, прихожанам церковних громад за участь у будівництві, дотриманні суспільних канонів, збереженні та примноженні української культурної спадщини та, головне, прославлянні Господа нашого Ісуса Христа”, – написав Василь Веляник.

    Найсвіжіше

    Популярне