Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Елпідофор: Вселенський патріарх стоїть на захисті українського народу

    «Це справжнє і велике благословення не тільки для Православної Церкви, але й для всього світу», — сказав 2 листопада архієпископ Американський Елпідофор на 31-у річницю інтронізації Вселенського патріарха Варфоломія.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    У своєму слові на архієрейській літургії, що відбулася вчора в кафедральному соборі Святої Трійці в Нью-Йорку з нагоди свята преподобного Елпідофора, Архиєпископ Американський, висловивши свої найглибші емоції з приводу теплих побажань, які він отримав від віруючих не лише в США, але й по всьому світу, наголосив на тому, що Вселенський Патріарх “стоїть на захисті українського народу”.

    Митрополит Елпідофор високо оцінив свого духовного батька, патріарха Варфоломія, який, серед іншого, “стоїть на мурах за український народ в той самий час, коли православні християни посилаються своїм урядом і своєю Церквою, Московським Патріархатом, якому має бути соромно, вбивати православних християн, заради параної, яка не знає кордонів”.

    “При цьому, – додав він, – наш Вселенський Патріарх постійно і неухильно проповідує православне богослов’я творіння та екологічної відповідальності, оскільки глибоко усвідомлює, що якщо ми не будемо співіснувати зі світом природи, то знищимо самі себе”. “Не Бог, – наголосив він, – руйнує довкілля, а саме людство, коли воно не слідує Божій волі і не узгоджується з Його призначенням”.

    «Наш Вселенський Патріарх, – продовжив він, – який протягом багатьох років відомий як Зелений Патріарх, очолює не лише християнський світ у захисті навколишнього середовища, але й увесь світ, тому що Він не боїться ані діалогу, ані розбіжностей у сприйнятті між людьми.”

    На завершення він зазначив, що Вселенський Патріарх дав йому ім’я Елпідофор і щодня наповнює його серце і розум надією. “Наш Вселенський Патріарх, – підкреслив він, – спрямовує всіх нас на шлях любові та миру своїм баченням кращого і світлішого світу, і нехай Господь дарує йому довгі роки життя та завжди служити Святим Церквам у мирі, безпеці та здоров’ї, проповідуючи слово істини нашого Господа”.

    Найсвіжіше

    Популярне