Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У військовій частині на Рівненщині освятили новий храм

    Непересічна подія відбулася в одній із військових частин у Дубно, що на Рівненщині, адже окрема інженерна бригада відзначила чергову річницю з дня утворення. Традиційно військовослужбовці отримали привітання від командування частини та сил підтримки ЗСУ в особі полковника Михайла Тихонова.

    Особливістю цьогорічного відзначення дня частини стало освячення храму на честь Почаївської Ікони Божої Матері. Минулого року було закладено камінь під будівництво, а вже цього року освятили храм, який побудований з ініціативи командира бригади. Всі роботи, включаючи і мистецький різьбленний іконостас виготовлений руками військовослужбовців, повідомляє пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ.

    З нагоди освячення храму, частину відвідав архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владика освятив храм та очолив у ньому Божественну літургію. За богослужінням архієрею співслужив благочинний Дубенського благочиння протоєрей Василь Лозинський та священнослужителі єпархії.

    Разом з духовенством молився народний депутат України Олександр Аліксійчук, голова Дубенської РВА Всеволод Пекарський та міський голова Дубна Василь Антонюк.

    З благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія архиєрей вручив орден святого архистратига Божого Михаїла командуванню та особовому складу бригади. Також архіпастир нагородив подяками волонтерів та військових, причетних до будівництва храму.

    Орден святого Миколая чудотворця отримав Віктор Бовкун, який разом з дружиною Марією, є постійними меценатами бригади та інших підрозділів ЗСУ.

    Вітаючи присутніх архієпископ Іларіон підкреслив, що храм є особливим місцем духовної розради та підтримки і подякував військовослужбовцям за їхнє служіння та подвиги.

    Найсвіжіше

    Популярне