П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ закликали молитися за Україну як за ворогів

    Архиєрей РПЦ митрополит Рязанський та Михайлівський Марк (Головков) закликав “молитися за ворогів” – Україну та колективний Захід.

    За словами архиєрея, люди часто замислюються над тим, як ставитися до ворогів, тим людям, при згадці про яких “закипає серце”. Митрополит Марк нагадав про те, що Церква закликає молитися за ворогів, і пояснив, чому саме – що чекає на недоброзичливців, за яких моляться, повідомляють російські медіа.

    “Ці люди не зміняться і наше ставлення до них не зміниться. Як Церква вчить ставитись до ворогів? Церква навчає за ворогів молитися. Чому потрібно саме молитися? Тому що молитва — єдина сила, яка здатна змінити ворогів. <…> Коли ми за них молимося, Господь змінює їхнє серце, Господь проводить їх через скорботи, через випробування, і вони часто змінюються самі або змінюють ставлення до нас”, – заявив рязанський митрополит.

    “Якщо ми хочемо, щоб ворогів поменшало або вони змінилися, змінили своє ставлення до нас – згадуватимемо про них без скорботи, без обурення, просячи про них Бога. І вони неодмінно зміняться”, – підсумував архиєрей РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне