П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині освятили престол оновленого храму ПЦУ

    У понеділок, 31 жовтня, у день пам’яті святого апостола і євангелиста Луки, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав с. Михайлин Хмільницького району Вінницької області. Архиєрей звершив освячення престолу місцевого храму на честь святого апостола Луки після оновлення.

    Владиці співслужили священники Козятинського благочиння на чолі із благочинним протоєреєм Валерієм Кушніром та клірики Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці, повідомляє пресслужба єпархії.

    Після Чину освячення митрополит Симеон з духовенством звершив Божественну літургію. Під час богослужіння підносилась молитва за Українське військо і перемогу України у війні з російським агресором.

    Після завершення Літургії відбувся хресний хід навколо храму. Архіпастир прочитав молитву до святого апостола і євангелиста Луки.

    Після освячення митрополит Симеон виголосив проповідь та привітав з престольним святом і освяченням храму настоятеля єрея Олексія Якубівського і вірян. Владика вручив єпархіальні грамоти благодійникам парафії.

    Завершилися урочистості святковим многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне