П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ стала токсична: у Женеві червоною фарбою облили храм РПЦ

    У постійному представництві росії при ООН у Женеві розповіли, що з 27 на 28 жовтня 2022 року невідомі облили червоною фарбою храм Різдва Пресвятої Богородиці РПЦ у Женеві, повідомляє російське пропагандистське видання lenta.ru.

    Постійний представник РФ при ООН Геннадій Гатилов сподівається, що правоохоронні органи Женеви належним чином розслідують це правопорушення та притягнуть винних до відповідальності.

    Гатилов вважає це актом русофобії і не пов’язує його із підтримкою РПЦ загарбницької війни, яку веде росія проти України. Втім на стіні французькою було написано «rouvoir assassin», що означає «знову вбивця».

    «Це вже не перший акт русофобського вандалізму у Швейцарії. Так, знаменитий Суворовський хрест у ущелині Шоленен – пам’ятник сподвижникам великого генералісімуса, загиблим під час переходу через Альпи 1799 р., – невідомі вже двічі цього року обливали фарбою», – йдеться у заяві.

    Раніше невідомі облили фарбою хрест, висічений у скелі на згадку про бійців російського полководця Алєксандра Суворова, загиблих 1799 року у битвах із військами Наполеона у Швейцарії. Влада кантону Урі, на території якого знаходиться монумент, поклала на росію витрати на очищення меморіалу.

    Варто зазначити, що РПЦ за кордоном перетворилась на токсичну організацію, яка вже майже не асоціюється із Церквою чи вірою в Бога. У Латвії, Литві та Естонії від структури РПЦ вимагають розірвати зв’язки з Москвою та отримати автокефальний (незалежний) статус.

    Священник УПЦ МП Андрій Пінчук аналізуючи рішення собору Латвійської Православної Церкви Московського патріархату вважає, що вона почала фрагментуватись і розсипатись.

    У Польщі зруйновано вже 20 радянських пам’ятників. Ще чотири зруйновано цими днями. У Латвії зруйновано «Курган дружби» на кордоні з росією і білоруссю.

    Натомість РПЦ підозрюють в стеженні за військовими об’єктами. Зокрема, РПЦ скуповує в Норвегії нерухомість поряд із військовими базами.

    nashagazeta
    Фото: nashagazeta
    Фото: nashagazeta

    Найсвіжіше

    Популярне