П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ почала сипатись, як будиночок на піску, – висновки священника УПЦ МП

    Священник УПЦ МП Андрій Пінчук аналізуючи рішення собору Латвійської Православної Церкви Московського патріархату вважає, що вона почала фрагментуватись і розсипатись.

    «Московська патріархія почала сипатися як будинок, заснований на піску, і разом із розвалом росії паралельно має і буде відбуватися парад автокефалій і розвал псевдохристиянської структури #РПZ. Сподіваємося, що новостворені церкви знайдуть в собі сили для декирилизації та повернення до Христа та євангелія», – зазначив священнослужитель УПЦ МП у Фейсбуці.

    Він додав, що будь-які намагання знизити вплив МП на національні церкви, або створення національних автокефальних рухів можливі виключно завдяки державі та її політичній волі. Здорових сил всередині церков для таких процесів замало.

    «У середньостроковій та довгостроковій перспективі українська влада має проводити більш активну церковну політику», – підсумував Пінчук.

    Нагадаємо, 20 жовтня відбувся собор Латвійської Православної Церкви Московського патріархату у якому взяли участь як священнослужителі, так і миряни. На порядку денному було два питання – звернення до патріарха Московського Кіріла про надання ЛПЦ статусу автокефальної церкви та внесення відповідних змін до статуту ЛПЦ

    Після часткового розриву РПЦ з УПЦ МП, проголошення автокефалії Православної Церкви в Латвії стало новим серйозним ударом по авторитету Московського патріархату і впливу його в православ’ї та навіть у світі. РПЦ одним розчерком пера влади Латвії зменшилась на кількасот тисяч вірян. Також під питанням РПЦ в Естонії і Литві. Таким чином РПЦ стала токсична за межами росії. Тільки в Африці їй вдається підкупом переманювати на свою сторону людей.

    Найсвіжіше

    Популярне