П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Жителі Лиману на Донеччині отримали гуманітарну допомогу УПЦ США

    Цими днями Українська Православна Церква США за співпраці із відділом Соціального служіння Православної Церкви України надали благодійну допомогу на деокупованій території Донецької області – у місті Лиман.

    Ці люди, яким доставили гуманітарний вантаж, побачили справжнє пекло на землі… Побачене сьогодні на цих територіях і задокументоване світлинами – не можливо описати звичайними словами… Зруйновані будинки, відсутня урбанізація, немає світла, газу, опалення. Багато людей загинуло, а ті, хто вижили- дуже нещасні. Велика потреба в медикаментах, сірниках , сухому пальному, теплому одязі та їжі швидкого приготування, пише пресслужба УПЦ США.

    Завдячуючи вірним та доброчинцям Української Православної Церкви Сполучених Штатах Америки, які і надалі підтримують своїми пожертвами, вдалося передали допомогу 210 родинам, розвозячи її по всьому місту. Їхній радості та вдячності не було меж, а деякі навіть плакали, що саме Церква не залишає їх на одинці з тими життєвими викликами і потребами, які спричинила ця війна, а привезла цю їжу і засоби гігієни.

    Перед тим, як виносити коробки з провіантом люди попросили про молитву за справедливий мир і перемогу українського війська над ворогом, і це поособливому трепетно та зворушливо тому, що навіть за таких обставим люди покладаються і пам’ятають про Божу присутність в їхньому житті…

    Роздаючи благодійну допомогу, знами поділилася своїм болем старенька бабуся, яка розповіла, що у неї загинула вся родина і два внуки… її дім повністю згорів внаслідок влучання ворожої російської ракети, а вона живе у сусідки-куми… Також в цьому місті дуже багато літніх людей прикутих до ліжка, яким нам також вдалося передати допомогу.

    Всі хвилюються як переживуть зиму! А як зраділи місцеві жителі, коли побачили в пакунках виживання свічки, запальнички та інші речі… Для них це щастя. Скільки мало треба для щастя…

    Дуже просили, щоб в наступний раз привезли будматеріали. Тому зараз спільно з відділом соціального служіння ПЦУ інтенсивно шукатимемо кошти на генератори, цвяхи, шифер, скло, плівку та інші будівельні мареріали для вілновлення домівок. Діти просили іграшки і БАГАТО цукерок. Також дуже затребуваними єліхтарики, батарейки та ліки від застуди і теплий одяг.

    Впродовж всієї нашої місії дуже чутні були вибухи різних калібрів, які доносилися до нас з лінії ведення бойових дій, оскільки Лиман є прифронтове місто і інколи ворожі ракети обстрілюють його. Коли нашим волонтерам та капеланам виписували перепустки на в’їзд у Лиман, попередили, щоб всю дорогу були у бронижелетах і касках. Адже дуже часто нашим воїнам саме ці речі рятують життя… Слава Богу, що нам вони не знадобилися!

    Найсвіжіше

    Популярне