П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Подоляк: Це наша місія – “десатанізації” Росії, будемо їх десатанізовувати

    Малоосвічені та малокультурні варвари завжди шукають глобальну тезу, в рамках якої вони з кимось воюють. І коли такі обірванці приходять у розвинену та цивілізовану країну, яка виглядає зовсім інакше, їм щоб виправдати свою нікчемність, треба вигадати якусь пафосну ціль. От вони і вигадали, що будуть боротися з якимись сектами в Україні.

    Так в інтерв’ю “24 каналу” радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував російські заяви про “десатанізацію” України.

    “Але тут треба розуміти, що українці набагато розумніші, тому ми і не є братським народом. Ми набагато культурніші, освічені та інтелігентні, ніж росіяни. Це об’єктивна реальність”, – каже Подоляк.

    “Ми бачимо, як веде війну Україна, навіть в тяжких умовах, як говорять наші люди – в нас немає ненависті, лише до ворога, але це не абстрактна ненависть. А в росіян вона є, і вони це “продають” у своїй пропаганді”, – зазначає чиновник.

    На його погляд, ця “десатанізація” має відношення саме до Росії, вона має пройти через це все – демілітаризацію, децентралізацію, деімперіалізацію і десатанізацію. І в них не може бути такої РПЦ, бо це не церква, це просто “олігархи на свічках”.

    “Я завжди кажу, що вони інші, ніж ми, ніж Європа. Повернуся на років 15 тому – я не розумію бажання Європи тоді втягнути в себе цю “чужорідну кров”, навіщо це зробили? Росія не є ціннісно-європейською країною, вона застрягла в іншому вимірі”, – наголошує Михайло Подоляк.

    “І якщо треба було купувати в них нафту, то давайте купувати, але через посередників, такі собі “санітарні кімнати”, де можна вести переговори з Росією, щоб нічим від них не заразитися. Адже вони мають “вірус”, і це не коронавірус, а більш небезпечний вірус, коли думаєш, що можна когось купити, вбивати чи диктувати умови силою, гвалтувати жінок тощо. Бажано, щоб цього не було в світі. Тому на сьогодні це наша місія – “десатанізації” Росії, будемо їх десатанізовувати, якщо вони цього хочуть”, – зазначив Подоляк.

    Найсвіжіше

    Популярне