П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпархія Букомби: Розколи РПЦ не послабляють Місію – вони роблять нас сильнішими

    «Розколи не вб’ють Місію – вони роблять нас сильнішими», – на цьому наголосили священики Букомбської єпархії Александрійського патріархату на останній зустрічі, де ґрунтовно обговорили проблему російського розколу в єпархії, повідомляє dogma.gr

    Кульмінацією зібрання священників Букомбської єпархії стала Божественна Літургія, яка відбулася в середу 19 жовтня у храмі Благовіщення Богородиці в місті Букомба.

    Після Божественної Літургії зібрання священників продовжилось і завершилося першим і вступним словом єпископа Букомбського Хризостома на тему: «Єресі і розколи в Церкві».

    Потім священники зачитали свої доповіді про старі та сучасні розколи, які існують в Букомбській єпархії. Було представлено повну картину розколу та обговорено душпастирські втручання, які повинні бути здійснені в кожній парафії для розв’язання проблеми.

    На завершення єпископ закликав священників «залишатися єдними та відданими Церкві апостола і євангеліста Марка, Александрійському Патріархату та гідному борцю та місіонеру патріарху Феодору. Проявити хоробрість проти “вовків промерзлої півночі”, теплом своєї православної душі та віросповіданням».

    У жовтні 2022 року патріарх Феодор розповів, що РПЦ мстить Александрійській Церкві за визнання ПЦУ.

    14 липня Митрополит РПЦ в Африці погрожував патріарху Феодору розколом, якщо той не відізве визнання ПЦУ.

    12 січня 2022 року Синод Александрійського патріархату констатував, що РПЦ застосовує підкуп духовенства. Також Синод постановив «Інформувати Святий Вселенський Патріархат і помісні Церкви через їх предстоятелів, за допомогою доставлених Патріарших листів, в яких буде описано “заражене” замішання, що відбувається серед “дітей, народжених від нас у Христі”, вірних африканців, внаслідок видимих ​​та невидимих ​​дій уповноважених осіб Російської Церкви». Крім цього Синод Александрійського патріархату вирішив «негайно застосувати до порушників церковні покарання, які передбачені Божественними та Святими Канонами». Синод зауважив, що більшість із 102 священників, які нібито перейшли до РПЦ, перебувають під церковним покаранням, або відлучені від Церкви, або мають інше сумнівне чи невідоме походження. Священники «які називають себе православними, але ніколи не належали до Александрійського Патріархату», — підкреслюється в заяві.

    Найсвіжіше

    Популярне