Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Антіохійський відвідав архиєпископа Хризостома на Кіпрі

    Патріарх Антіохійський Іоан Х, який терміново прибув на Кіпр, коли йому повідомили про стан здоров’я архиєпископа Хризостома ІІ, відвідав у вівторок, 26 жовтня, предстоятеля Кіпрської Церкви у супроводі міністра охорони здоров’я країни Міхаліса Хаджіпантеласа.

    Згідно з останнім медичним повідомленням, стан архиєпископа залишається критичним, однак владика Хризостом сьогодні зміг прийняти та поговорити як з патріархом Іоаном, так і з міністром охорони здоров’я, повідомляє Orthodox Times.

    У своїх заявах після візиту патріарх Антіохійський сказав, що він дуже близький до архиєпископа Кіпрського, і що він, Церква Кіпру та Кіпр загалом були близькі до них у важкі дні в Сирії та Лівані.

    «У нас є така любов, наші стосунки з Церквою Кіпру є історичними з ранніх років християнства, тому я прийшов, коли дізнався, що він переживає цей важкий період зі здоров’ям», — сказав він.

    Патріарх Антіохійський додав, що його метою було побачитися з архиєпископом Хризостомом і привітати його, а архиєпископ сказав, що він сильний і розуміє їх.

    «Він розуміє, він мало говорить, і нехай йому Бог допоможе. Його віра велика, він завжди був сильною людиною, любив і виявляв свою любов, щоб допомогти всім як на Кіпрі, так і за його межами. Кожен, хто мав потребу, мав бажання йому допомогти», – сказав патріарх Іоан.

    Він бажав, щоб Бог захистив архиєпископа Кіпрського.

    Звертаючись до міністра охорони здоров’я, він висловив радість, що бачив його, і побажав, щоб Бог дав йому сили, як йому, так і президенту Республіки, для блага Кіпру та кіпрського народу.

    Міністр охорони здоров’я зазначив, що знову розмовляв з архиєпископом і побажав йому бути міцним.

    «Він долає це випробування з великою вірою та великою мужністю», — сказав Хаджипаделас.

    Архиєпископ, додав він, сказав їм, що він сильний і радий візиту як міністра охорони здоров’я, так і патріарха Антіохійського.

    Найсвіжіше

    Популярне