Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Кислиця поправив Макрона: Ніхто не маніпулює РПЦ, вона – частина злочинного режиму в Росії

    Російською православною церквою ніхто з Кремля не «маніпулює», щоб її керівництво та священники виправдовували війну РФ проти України, як про це заявив французький президент Емманюель Макрон. РПЦ – складова частина кремлівського режиму, уточнив у Twitter постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

    Виступаючи в Італії перед богословами та їхніми благодійниками, Макрон заявив, що «ми добре знаємо, як православною релігією сьогодні маніпулюють можновладці в Росії, щоб виправдати свої дії», і закликав священників РПЦ «чинити опір такому тиску».

    Посол України в ООН вніс корективи у висловлювання президента Франції.

    «Важлива річ – нею [РПЦ] ніхто не маніпулює, вона є складовою кримінального режиму», – пояснив дипломат закордонним партнерам, своїм підписникам та читачам ЗМІ.

    Нагадаємо, 27 вересня патріарх РПЦ Кіріл у своїй проповіді підтримав оголошену в Росії мобілізацію, бо це допоможе «примирити» Україну та Росію. Мобілізація росіян на війну з Україною, за його словами, нібито дозволить увести Україну в єдиний простір Російської Церкви.

    В той час, як росія окупувала сотні квадратних кілометрів Української землі, 14 жовтня 2022 року патріарх Московський Кіріл попросив росіян не сумніватись і закликав молитися Богородиці за захист кордонів росії від України. Попри те, що більшість світу визнають злочини росіян, Гундяєв вперто продовжує проповідувати міфи московської пропаганди про Русь і побожність росіян.

    Він закликав «силою Божою» викорінювати помисли, які не прагнуть «єдності Святої Русі». Також Гундяєв заявив, що росію хочуть знищити через «альтернативні погляди на світ».

    Вселенський патріарх сказав, що патріарху Кірілу краще залишити престіл, аніж підтримувати війну.

    Найсвіжіше

    Популярне