Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: патріарху Кірілу краще лишитися престолу, ніж підтримувати війну

    Вселенський патріарх Варфоломій висловив думку, що Московському патріарху Кірілу краще піти у відставку, ніж підтримувати війну.

    Таку думку Його Всесвятість патріарх Варфоломій висловив в інтерв’ю The Pillar за кілька днів до свого візиту до Великої Британії. Вселенський патріарх висловив жаль з приводу позиції Московського патріарха Кіріла щодо російського вторгнення в Україну.

    Духовний лідер приблизно 300 мільйонів православних християн у всьому світі сказав, що триваюча війна між православними дуже вплинула на нього.

    «Що для нас ще більш болюче, так це те, що Московський патріархат дійшов до рівня підпорядкування політичним амбіціям Російської Федерації, підтримуючи і нібито благословляючи це насильницьке вторгнення і невиправдане кровопролиття», — наголосив Його Всесвятість.

    «Ми неодноразово засуджували агресію і насильство, щиро і по-братерськи звертаючись до патріарха Московського з проханням відмежувати свою посаду від політичних злочинів, навіть якщо це означає відхід від престолу», — зазначив він.

    Вселенський патріарх також зазначв, що він продовжує сподіватися, що труднощі між Москвою та Константинополем будуть вирішені.

    Найсвіжіше

    Популярне