Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся з президенткою Європейського парламенту

    21 жовтня 2022 р. під час перебування в Кракові на конференції «Роль християн в процесі європейської інтеграції» Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній мав тривалу плідну зустріч з Робертою Мецолою – президенткою Європейського парламенту.

    Серед тем, про які йшлося у розмові – триваюча російська агресія проти України, її наслідки тепер та у майбутньому, роль Православної Церкви України в суспільному житті, благодійна та гуманітарна праця, міжконфесійна ситуація і державно-конфесійні відносини в Україні та інші.

    Митрополит Епіфаній подякував пані Мецолі за тверду і рішучу позицію, яку засвідчує Європарламент в протистоянні російській гібридній агресії, а також за її особисте лідерство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Морально Україна вже перемогла, і допомога та підтримка, яку ми бачимо, отримуємо, відчуваємо від усього цивілізованого світу, підтверджує це. Бо на нашому боці правда, ми захищаємо свою рідну землю від агресора. Але тепер слід ще досягти перемоги над імперією зла, присікти зло, щоби воно не поширилося далі в Європі. І тому чим більше і чим швидше Україні буде надаватися допомога – зброя, фінансова та дипломатична підтримка, гуманітарна допомога – тим швидше російські окупати будуть вигнані з України і буде встановлено мир», – підкреслив владика.

    На згадку про зустріч Предстоятель ПЦУ вручив пані Мецолі подарунки – ікону та видання про Православну Церкву України.

    Найсвіжіше

    Популярне