Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На окупованих територіях створили “Духовне управління мусульман Малоросії”

    На “спільному з’їзді” делегатів місцевих релігійних громад тимчасово окупованих районів Херсонщини та Запоріжжя створили “Духовне управління мусульман Малоросії”

    Це перша релігійна централізована організація, створена російськими окупантами, серед “засновників” якої громади “Баракят” (Геничеськ), “Сари Булат” (Новотроїцьке) та “Салям” (Мелітополь Запорізької області), повідомляють росЗМІ.

    Головою “Малоросійського муфтіяту” обрали Мемета Дурсунова, “голову” мусульман Генічеська.

    За даними росЗМІ, організація поширює свою “юрисдикцію на територію Херсонської та Запорізької областей”, об’єднуючи “понад 60 громад”.

    Ініціатива створення нового “муфтіяту” виходила від “духовних лідерів” кримських татар, що входять до “Таврійського муфтіяту” під керівництвом муфтія Руслана Саітвалієва. Ця структура контролює у тимчасово окупованому Криму близько десяти громад.

    “Ці люди активно підтримали Росію в 2014 році, надавши допомогу у проведенні референдуму про приєднання Криму, і так само вони вчинили тепер, об’єднавши мусульман звільнених територій у дружню російську та православну мусульманську централізовану організацію”, – розповів росЗМІ ісламознавець Руслан Сілантьєв.

    Він також зазначив, що створити “Малоросійський муфтіят” у вотчині Меджлісу кримсько-татарського народу, забороненого в Росії, було дуже непросто, тому “робота його засновників заслуговують на найвищу оцінку”. “І особливе їм спасибі за назву нового муфтіяту – тонко та з натяком”, – наголосив Руслан Сілантьєв.

    Найсвіжіше

    Популярне