П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Грецька діаспора вітала патріарха Феодора в храмі Костянтина і Олени

    У суботу, 8 жовтня 2022 р., у соборі Святих Костянтина і Олени в Брукліні відбувся сніданок на честь Патріарха Александрійського Феодора, який вітав лідерів Грецької діаспори та представників преси на святкуванні.

    Патріарха Феодора супроводжували архієпископ Америки Елпідофор, митрополити Гвінейський Георгій і Мемфіський Никодим й інші, передає orthodoxtimes.com

    Коли Патріарх Феодор входив до кафедрального собору, мелодійні голоси учнів парафіяльної школи імені А. Фантиса зустріли його особливим гімном. Після вступу та короткої історії собору патріарх Феодор поділився, що коли він був маленьким хлопчиком на Криті, священник із Брукліна був висвячений на острові, і, опинившись вперше в районі, патріарх не міг не згадати про нього, зауваживши, що «життя — це круговорот». Патріарх Феодор подякував учням за теплий і люблячий прийом, побажав їм успіхів у наступному році та запросив усіх відвідати Єгипет.

    Патріарх Феодор подарував о. Константинісу благословенний хрест, виготовлений у Каїрі, та книгу Божественної літургії святого Марка, якою, як він пояснив студентам, користується щороку, відправляючи літургію на березі річки Ніл. Потім кожна дитина мала можливість отримати індивідуальне благословення хрестиком від Патріарха.

    Опісля присутні насолоджувалися сніданком, який приготували представники громади. Архімандрит Хризостом Онієкакея, який раніше служив в Александрійському Патріархаті та мав можливість особисто вручити патріарху примірник своєї книги «Православ’я в Африці», виступив із промовою, а після нього виступили Генеральний консул Греції в Нью-Йорку Константінос Константіну та Генеральний консул Кіпру в Нью-Йорку Міхаліс Фіріллас, а також керівники парафії та школи собору. Перед завершенням трапези архієпископ Елпідофор оголосив про плани щодо офіційного паломництва GOARCH до Александрії у 2023 році, під час якого всі матимуть можливість знову зустрітися з Патріархом у Єгипті.

    Нагадаємо, 11 жовтня патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ разом з архієпископом Америки Елпідофором зустрівся у Білому домі з президентом Джозефом Байденом, та радником президента паном Стівеном Дж. Рікетті. Патріарх Феодор мав можливість поінформувати їх про діяльність патріархії в Африці, а також про тривожні події, пов’язані з неканонічним вторгненням Московського Патріархату в церковну юрисдикцію Александрійського Патріархату

    Найсвіжіше

    Популярне