Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Богослов РПЦ задумався над питанням, коли в росії церкви на мечеті почнуть перебудовувати

    Богослов Московського патріархату Андрей Кураєв, аналізуючи кількість вступників до богословських навчальних закладів РПЦ задумався над питанням, коли почнуть храми перебудовувати на мечеті.

    «До Тульської семінарії цього року на очне навчання вступив 1 (один) студент. У Курську – 4. Пора припиняти триндіти про велике духовне відродження, перейти до режиму чесного скорочення семінарій та монастирів. Цікаво, коли і де в Росії перший православний храм перебудують на мечеть? Невже в патріархії немає аналітиків для відповіді на це питання?», – написав Кураєв у ЖЖ.

    Духовний Фронт України вже відзначав, що РПЦ вже не дуже потрібна Кремлю, адже понад місяць тому Путін назвав ісламські країни партнерами росії у розв’язанні глобальних питань.

    Мусульмани в рф на рівні із РПЦ підтримують імперські амбіції путіна і війну. Зокрема Верховний муфтій росії закликав мусульман молитися за путіна і війська рф, які воюють проти України.

    Водночас в Росії економлять на РПЦ, але не на ісламі. Єпископи РПЦ взяли участь в заходах на честь 1100-ліття прийняття ісламу в Уфі. Проте у Північній Осетії відмовилися від масштабного святкування 1100-річчя хрещення Аланії.

    Найсвіжіше

    Популярне