Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископи РПЦ взяли участь в заходах на честь 1100-ліття прийняття ісламу в Уфі

    Росія все більше стає мусульманською, а неправославною країною. Все частіше РПЦ починає рахуватись із ісламом та навіть брати участь в заходах на честь прийняття ісламу в тому чи іншому регіоні рф.

    21-23 вересня у ювілейних урочистостях з нагоди 1100-річчя прийняття ісламу в Уфі взяли участь єпископи Салаватський і Кумертауський Миколай, єпископ Бірський і Білорецький Спиридон, єпископ Тольяттинський і Жигульовський Нестор, передає сайт РПЦ.

    На заході згадували прийняття ісламу народами Волзької Булгарії та 40-річчю служіння шейх-уль-ісламу Талгата Таджуддіна на посаді голови Центрального духовного управління мусульман Росії.

    Голова Експертної ради при патріархові Московському із взаємодії з ісламським світом єромонах Григорій (Матрусов) передав привітання патріарха Кіріла (Гундяєва) на адресу верховного муфтія Талгата Таджуддіна, який раніше підтримав рішення путіна щодо мобілізації.

    Раніше верховний муфтій Росії закликав мусульман молитися за путіна і війська рф, які воюють проти України. Схоже що РПЦ вже не дуже потрібна Кремлю, адже місяць тому Путін назвав ісламські країни партнерами росії у розв’язанні глобальних питань.

    Найсвіжіше

    Популярне