Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У МВС Естонії похвалили очільника Естонської ПЦ за засудження війни рф в Україні

    У МВС Естонії похвалили очільника Естонської православної церкви митрополита Євгенія за відмежування від позиції Кіріла, щодо війни рф в Україні. Раніше в уряді не виключили анулювання дозволу на проживання митрополита Євгенія у разі ухилення від чіткої позиції з цього питання.

    Митрополит Євгеній заявив, що засуджує війну та що не поділяє позицію глави РПЦ патріарха Кирила у тому, що росіянам, які загинуть на фронті, «будуть прощені всі гріхи».

    Після цієї промови Кіріла, який і загалом виправдовує війну РФ, в МВС Естонії попросили митрополита Євгенія зайняти чітку позицію з цього питання, а в іншому випадку допустили, що подаватимуть клопотання про скасування його постійної посвідки на проживання.

    «З цією заявою Естонська православна церква фактично відмежувалася від слів російського патріарха Кіріла, який називає Путіна „святим“, війну проти України „священною“ і схвалює її. Я дуже радий з цього приводу, це саме те, чого ми очікували від церкви», – прокоментував міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс, зазначивши, що питання з посвідкою знімається, цитує «Європейська правда».

    Він сказав, що не хотів доводити до такої ситуації, але оскільки – на відміну від низки інших країн – в Естонії глава православної церкви ніяк не відмежувався від слів Кіріла, уряду довелося напряму запитати його позицію.

    28 вересня Духовний Фронт України повідомляв, що міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс в інтерв’ю суспільній телерадіокомпанії ERR сказав, що викликав до міністерства митрополита Євгєнія, предстоятеля Естонської православної церкви Московського патріархату, щоб поспілкуватися на тему недавніх заяв Російської православної церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне