Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський Феодор II зустрівся з рабином Артуром Шнайером

    У синагозі Park East у п’ятницю вранці патріарх Александрійський Феодор ІІ був прийнятий рабином Артуром Шнайєром, засновником Фонду Appeal of Conscience, міжконфесійного партнерства лідерів усіх релігійних традицій, які об’єднуються для сприяння «миру, толерантності та етнічним конфліктам».

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Раніше рабин Шнайєр також зустрічався з Вселенським патріархом Варфоломієм у рамках спільних зусиль щодо сприяння міжконфесійному діалогу.

    Патріарха супроводжували архієпископ Америки Елпідофор, митрополити Гвінейський Георгій і Мемфіський Никодим.

    Після сердечної зустрічі розмова продовжилася надворі під Суккою, житлом у вигляді намету (використовується під час святкування єврейського свята Суккот цього тижня), що представляє «покров миру».

    Патріарх подарував рабину Шнайєру книгу про реставрацію церкви Святого Георгія X століття в Каїрі, яку патріарх Феодор назвав «мрією мого життя» і яка була завершена в 2015 році.

    На честь свята рабин Шнайер подарував предстоятелю Александрійської Церкви  «Чотири види»; Згідно з юдейським вченням, чотирма видами рослин – пальмовою гілкою, вербою, миртом і цитроном радісно махають у повітрі разом, щоб радіти перед Господом у кожен день Суккоту.

    Раніше Архієпископ Америки Елпідофор прийняв патріарха Феодора ІІ у Нью-Йорку.

    Найсвіжіше

    Популярне