П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки Елпідофор прийняв патріарха Феодора ІІ у Нью-Йорку

    5 жовтня 2022 року архієпископ Америки Елпідофор прийняв патріарха Александрійського і всієї Африки Феодора ІІ, який прибув до Сполучених Штатів Америки.

    Патріарха супроводжували митрополити Гвінейський Георгій та Мемфіський Никодим. Цей історичний візит став першим в історії візитом Александрійського Патріарха до США, передає orthodoxtimes.com

    Після прибуття до аеропорту патріарха Феодора також зустріли канцлер Архієпископії архімандрит Нектарій Папазафіропулос, протопресвітер Вселенського Престолу Алекс Карлуцос, канцлер Архієпископського округу протопресвітер Вселенського Престолу Еліас Вілліс та канцлер Митрополії Нью-Джерсі архімандрит Христофор Оікономідіс.

    До них приєдналися духовенство та члени Александрійського Патріархату, які проживають у США, а також духовенство з Архієпископського округу. А діти з підготовчої школи Святого Димитрія та критської асоціації Міноса з Асторії прийшли з квітами та вітальними побажаннями, одягнені в традиційні вбрання рідного острова патріарха.

    Пізніше цього тижня Блаженніший Патріарх отримає нагороду Афінагора в галузі прав людини на щорічній церемонії нагородження та банкеті Ордену 8 жовтня.

    6 жовтня Його Блаженство зустрінеться з римо-католицьким архієпископом Нью-Йорка Тімоті Кардиналом Доланом, після чого здійснить свій перший офіційний візит до Грецької Православної Архієпископії Америки, де співслужитиме подячний молебень з Архієпископом Елпідофором.

    Перебування патріарха триватиме до 12 жовтня 2022 року і включатиме зустрічі з місцевими релігійними та громадськими лідерами, а також відвідання низки грецьких православних громад як у Нью-Йорку, так і у Вашингтоні, округ Колумбія.

    Архієпископ Елпідофор і патріарх Феодор / orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне