Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Александрійський патріарх вперше прибуде у США для отримання премії Афінагора

    Архиєпископ Америки Елпідофор радий вітати Папу і Патріарха Александрійського і всієї Африки Феодора ІІ у Сполучених Штатах, де він отримає премію Афінагора за права людини 2022 року від Ордену Святого Апостола Андрія, Архонтів Вселенського патріарха в Америці, на щорічному бенкеті в суботу, 8 жовтня.

    Патріарх буде відзначений за його «невтомний» захист Вселенського Патріархату та «рішучий захист релігійної свободи». Його також визнають за його надзвичайне служіння в Африці, пише Orthodox Times.

    Після свого прибуття 5 жовтня патріарх Феодор відвідає Нью-Йорк і Вашингтон, округ Колумбія. У нього запланована зустріч із місцевими релігійними лідерами, зокрема кардиналом Тімоті Доланом, римо-католицьким архиєпископом Нью-Йорка, і матиме можливість відвідати низку грецьких православних громад і дізнатися про духовне та культурне життя грецької громади в Америці.

    Патріарха Феодора супроводжуватимуть митрополити Гвінейський Георгій та митрополит Мемфіський Никодим, а також іподиякон Мойсей Каріукі Майна. Планується, що цей візит до США — перший для патріарха — триватиме до 12 жовтня.

    Найсвіжіше

    Популярне