Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Московський патріарх відмежувався від вчення Христа

    Архієпископ Америки Елпідофор прокоментував підтримку патріархом РПЦ Кірілом війни росії проти України. Архієпископ підкреслив, що Церква не розділена, а лише Московський патріарх відмежувався від вчення Ісуса Христа.

    «… саме Московський патріарх відмежувався від вчення Христа і православної традиції, підтримуючи огидну війну, що вже забрала життя десятків тисяч українців і росіян – тобто православних братів і сестер. Він брав участь у незаконному вторгненні, що призвело до знищення незліченної кількості міст і сіл в Україні, перетворивши мільйони її мешканців на біженців. Це одночасно призвело до глобальної продовольчої кризи з величезними наслідками, особливо для бідніших країн, та енергетичної кризи, що впливає на весь світ, особливо на найслабших серед нас», – сказав архієпископ Елпідофор в інтерв’ю ЗМІ.

    «Немислимо, щоб патріарх Московський благословив війну, що є принципово “імперіалістичною”, в ім’я християнства чи панславізму», – додав єрарх.

    За словами архієпископа Елпідофора, «патріарх Московський не служить ні Богу, ні своїй пастві, яка в кінцевому підсумку страждає від цієї війни. Навпаки, він служить огидному порядку денному групи в Кремлі, з якою він абсолютно, некритично і огульно ототожнився».

    Єрарх зазначив, що Кіріл мав би спробувати зупинити російську війну проти України.

    «Ми всі є свідками наслідків останніх подій в Росії, з примусовим призовом, який викликав реакцію її народу, який не хоче посилати своїх дітей помирати на полях України. Патріарх Кіріл мав би спробувати всіма своїми силами зупинити цю братовбивчу війну, відмежуватися від злочинної політики Путіна та ототожнити себе зі своїми православними братами, в тому числі з нашими українськими православними друзями. Як сказав наш Вселенський патріарх, патріарх Московський мав би навіть вирішити піти зі свого престолу, а не благословляти зброю і нести відповідальність за стільки марно втрачених людей», – підсумував архієпископ Америки.

    Найсвіжіше

    Популярне