Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська авторка поезій про Бабин Яр отримала міжнародну літературну премію

    Українська поетеса та перекладачка Маріанна Кіяновська, яка написала книгу віршів «Бабин Яр. Голосами» отримала Міжнародну літературну премію імені Збігнєва Герберта.

    У своїй роботі поетеса розповідає про історію життя і злочину, про жертв Бабиного Яру, повідомляє Jewish News з посиланням на Український інститут книги.

    «Фундація імені Збігнєва Герберта оголосила лауреата ювілейної, 10-ї Міжнародної літературної премії ім. Збігнєва Герберта. Її отримала українська поетеса та перекладачка Маріанна Кіяновська за збірку віршів «Бабин Яр. Голосами», за яку вона в Україні отримала Шевченківську премію 2020 року», – йдеться в повідомленні.

    Міжнародна літературна премія Збігнєва Герберта — престижна відзнака, що присуджується щорічно 10 років поспіль у галузі світової літератури — насамперед у галузі поезії. Нагорода присуджується за видатні мистецькі та інтелектуальні досягнення, пов’язані з ідеями, якими керувався у своїй творчості Збіґнєв Герберт. Церемонія нагородження відбудеться 27 жовтня 2022 року в Польскому театрі імені Арнольда Шифмана у Варшаві.

    Найсвіжіше

    Популярне