Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон освятив оновлений храм у Вінницькому районі

    У четвер, 6 жовтня, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив освячення престолу храму на свято Зачаття чесного славного пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана після його оновлення у Великих Крушлинцях.

    Про це повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

    Після Чину освячення митрополит Симеон з духовенством звершив Божественну літургію, під час якої були виголошені молитви за Українське військо і перемогу України у війні з російським агресором.

    Після завершення Літургії відбувся хресний хід навколо храму. Архиєрей прочитав молитви до святого Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана та до святителя і чудотворця Миколая, ікона якого з часткою святих мощей була привезена цього святкового дня до місцевого храму.

    Митрополит Симеон також освятив дев’ять накупольних хрестів і куполів, які виготовлені на кошти місцевих благодійників і незабаром прикрасять будівлю церкви у Великих Крушлинцях.

    Насамкінець митрополит Симеон нагородив медаллю “За жертовність і любов до України” настоятеля храму протоієрея Мар’яна Нестера, який за порівняно короткий час настоятельства зумів згуртувати громаду села навколо храму і відродити на парафії справжнє духовне життя.

    Храм у селі Великі Крушлинці є копією Вознесенського храму місті Вінниці, збудованого за проектом Григорія Артинова.

    Найсвіжіше

    Популярне