П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Маріупольський митрополит ПЦУ нагороджений відзнакою Верховної Ради

    Архиєрей Православної Церкви України, голова Синодального управління соціального служіння та благодійності ПЦУ митрополит Донецький і Маріупольський Сергій (Горобцов) нагороджений Грамотою Верховної Ради України за заслуги перед українським народом.

    Почесну відзнаку владиці Сергію вручив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляється на сторінці митрополита Сергія в соцмережах.

    Владика Сергій переїхав з Маріуполя до Дніпра, де на початку березня разом з родиною капеланів облаштував волонтерський хаб “Доброго ранку, ми з Маріуполя”.

    Спочатку допомагали виключно переселенцям з Маріуполя. Згодом стали приходити люди з Луганщини, Київщини, Херсонщини, Харківщини. Щодня до центру приходять до 250-300 родин. Приблизно 200 тисяч людей вже отримали допомогу від хабу. Тут також надають юридичні та психологічні консультації.

    “Даремно наш північний сусід вважає, що якщо зруйнує нашу інфраструктуру, розбомбить храми та школи, заводи і підприємства, він зруйнує нашу віру. Можна зруйнувати храм, але не віру. Перемога стовідсотково буде за нами. Бо за нами правда, Бог та український народ”, — говорить владика Сергій.

    Найсвіжіше

    Популярне