П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У росії будуть мобілізувати монахів на війну з Україною

    Монахи — такі ж російські громадяни, як і всі інші, тому, якщо у них є військовий квиток, вони можуть бути мобілізовані на війну, пояснили на російській гарячій лінії з приводу мобілізації «122», передає російське видання «РБК».

    Російський режим буде мобілізувати на війну з Україною монахів, якщо вони мають військовий квиток, адже людей критично не вистачає. Раніше до лав ЗС рф призивали ув’язнених.

    «Мобілізації підлягають усі громадяни РФ, які перебувають у запасі збройних сил. Якщо монах має військовий квиток на руках, значить, він знаходиться в запасі. Навіть якщо він ніколи не служив, але має на руках військовий квиток, він може призиватись на часткову мобілізацію. Він такий самий громадянин Росії, як і всі», — пояснили на російській гарячій лінії.

    Раніше заступник глави Синодального відділу із взаємин РПЦ з суспільством і ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе, відповідаючи на питання про можливу мобілізацію священників РПЦ, сказав, що вони можуть брати участь у війні росії проти Україні лише як духовні наставники рашистів.

    Деякі з капеланів РПЦ розповідали мобілізованим, що росіяни «воюють самі із собою» в Україні.

    Зазначимо, що вже два священники РПЦ були ліквідовані нашими ЗСУ в Україні. В одного з них в прямому сенсі під рясою були погони. Усі вони підтримували морально-психологічний стан рашистів і намагались виправдовувати їхні воєнні злочини православним віровченням та лякалками про НАТО.

    Нагадаємо, раніше патріарх РПЦ Кіріл підтримав мобілізацію в Росії, щоб «примиритись» з Україною. Гундяєв продовжує розповідати про неіснуюче утворення Росії і України, яке він називає «нашою історичною батьківщиною» та «історичною Руссю». Згадками про Русь він хоче виправдати імперські плани Путіна щодо окупації України. Такі пропагандистські проповіді, повні викривленого розуміння історичного минулого, Гундяєв останнім часом робить все частіше.

    Найсвіжіше

    Популярне