Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    На Чернігівщині до ПЦУ приєдналась парафія УПЦ МП

    3 жовтня 2022 р. Линовицький Свято Успенський храм офіційно перейшов до ПЦУ.

    Але перехід був не простим, повідомляє Андрій Павлушенко.

    «З самого ранку прихильники московської церкви зачини храм на свої замки та перешкоджали входу релігійної громади Линовиці потрапити до свого храму. Проти громади ПЦУ застосовували силу та образи, понад годину довилось доводити свою правоту поліціянтам та зрізати замки загарбників із вхідних дверей», – зазначає пан Андрій.

    Приблизно о 11:30 віряни ПЦУ змогли потрапити у Свято Успенський храм.

    В приміщенні храму віряни ПЦУ одразу помітили зникнення багатьох ікон, та церковного інвентарю. У вівтарній частині храму зник антимінс – це основна святиня Свято Успенського храму. Також зникли, чаші для євхаристії, велике напрестольне Євангеліє, богослужбовий апостол, деякі ікони та кадила та інша церковна утварь.

    «Той безлад який ми побачили в храмі був просто жахливий, в паламарці було повно сміття, підлога в центральній частині храму вся усіяна великими щілинами. Хоча це не дивно, бо там був руський мир», – ділиться враженнями Андрій Павлушенко.

    Нагадаємо, на Дніпровщині священники УПЦ МП відмовились від Кіріла і хочуть єдності з ПЦУ. Також священник ПЦУ відвідав передову та передав ЗСУ автомобіль.

    Найсвіжіше

    Популярне