Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Дніпровщині священники УПЦ МП відмовились від Кіріла і хочуть єдності з ПЦУ

    Нещодавно в місті Марганець, що на Дніпровщині, на Соборі місцевих священнослужителів ухвалили рішення про відділення від московської церкви та засудження аморальної діяльності кирила гундяєва.

    Про це повідомляє armyinform.com.ua, передає Духовний Фронт України.

    Зібрати священників вирішив отець УПЦ МП Василій — настоятель храму Святого Преображення Господнього та палкий прихильник ідеї про те, що в Україні має бути одна православна Церква. Священнослужитель УПЦ МП вважає недоречним розподіл на ПЦУ та УПЦ МП і наголошує на важливості спільного та повномасштабного об’єднання в єдину православну церкву.

    «Цей Собор не можна було відкладати. У нас у Марганці був один прихід ПЦУ, інші ж були — УПЦ. І нам завжди договорювали те „мп“, проте в нас не було вже в документах приставки „московського патріархату“. Тепер ми всією громадою відмовились від москви і не згадуємо їхнього патріарха на службі. Звичайно, потрібно ще деякий час для того, щоб переробити (в церкві, – ред.) літературу <…>», — зауважив Отець Василій.

    Він впевнений, що церква має бути надійним тилом у протистоянні з росією, а не ігнорувати війну.

    Нагадаємо до ПЦУ продовжують приєднуватись парафії разом із священниками, які вирішили покинути Московський патріархат. Так вчинила громада із священником в Зазим’ї. Були протистояння збоку верхівки УПЦ МП, але громада таки відстояла право молитись в свому храмі.

    Раніше в РПЦ натякнули, що на окупованих рашистами землях не буде УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне