Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Євросоюз погодив восьмий пакет санкцій у якому є патріарх РПЦ, нафта та алмази

    30 вересня посли 27 країн-членів ЄС попередньо погодили новий пакет санкційних обмежень проти Росії, однак остаточне схвалення очікується наступного тижня.

    Найзапекліше у Брюсселі бойкотувала нові обмеження Угорщина, повідомляють 30 вересня три джерела виданню Reuters.

    Джерела повідомили, що контрольована державою російська алмазодобувна компанія «Алроса» (ALRS.MM), а також голова російської православної церкви патріарх кирило також були висунуті для включення в чорний список — це кроки, проти яких раніше виступали, відповідно, центри торгівлі алмазами Бельгія та Угорщина.

    “Готовність йти вперед висока, ми хочемо бути готовими якомога швидше через все, що відбувається”, – сказав один високопоставлений дипломат ЄС, який говорив на умовах анонімності.

    Для запровадження санкцій необхідна одностайність 27 країн-членів ЄС, і якщо їхні розбіжності виявиться надто важко подолати, питання буде винесено на розгляд зустрічі національних лідерів країн блоку в Празі 6-7 жовтня.

    Угорщина, яка співпрацює з Росією в галузі ядерної енергетики, заявила раніше на цьому тижні, що заблокує будь-які нові енергетичні санкції.

    Що було раніше?

    Нагадаємо, нещодавно Угорщина вдруге завадила запровадженню санкцій Європейського Союзу проти російського патріарха Кіріла. Крім цього віцепрем’єр Угорщини отримав нагороду від патріарха РПЦ, якого Будапешт “відмазує” від санкцій ЄС.

    З усім тим Естонія запропонує включити патріарха Російської православної церкви Кіріла (Гундяєва) до списку санкцій Європейського союзу. Аналогічно США планує ввести санкції проти Кіріла (Гундяєва) та ще 200 росіян, причетних до війни в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне