Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП виступили із заявою у якій відмовились прямо засудити колаборанта Єлисея та інших кліриків-злочинців

    В УПЦ МП видали «патріотичну заяву» на фоні звинувачень на їх адресу через ігнорування злочинів кліриків-колаборантів. Водночас вони прямо не засудили злочини митрополита Ізюмського Єлисея (Іванова), який втік в росію після початку звільнення Харківщини. Також в УПЦ МП ігнорують участь кліриків в псевдореферендумі, зокрема в Мелітополі, та рашистські заяви Геннадія Шкіля.

    «Українська Православна Церква неодноразово і чітко наголошувала на цілковитій і беззаперечній підтримці суверенітету та цілісності Української держави», – йдеться в новій заяві опублікованій 30 вересня на офіційному сайті УПЦ МП.

    В УПЦ МП намагаються дистанціюватись від позиції окремих власних кліриків, при цьому не вживають щодо них жодних мір покарання, які доступні в Церкві: заборона в священнослужінні, епітимія та інші.

    Навіть щодо тих священників, які перейшли до ПЦУ в УПЦ МП застосовують суворіші покарання, ніж до колаборантів у власних рядах.

    «Дії окремих представників духовенства, які не відповідають офіційній позиції Церкви, є проявом їх особистого політичного вибору, за який вони несуть всю повноту відповідальності як громадяни України», – зазначили в УПЦ МП.

    Водночас УПЦ МП закликала «свою паству молитвою і добрими справами допомагати Батьківщині обстоювати мир на всіх її теренах, рішуче засуджуючи агресію російської армії по відношенню до українського народу».

    Раніше капітан ЗСУ Віктор Трегубов запитував, чому «українська» церква досі не вигнала колаборанта Шкіля в Херсоні.

    Найсвіжіше

    Популярне