Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    180 паломників ПЦУ помолились на Святій Землі за ЗСУ і Україну

    180 паломників з України в цей особливо важкий для нашого народу час, з проханнями до Господа, молилися на Святій землі про перемогу України та досягнення справедливого миру. З Божою допомогою, благополучно завершилась перша подорож Паломницького Центру ПЦУ.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Єрусалим, Віфлеєм, Назарет, Канну Галілейську, Йордан, Єрихон, Капернаум, гору Фавор, монастирі Юдейської пустелі, Середземне, Галілейське та Мертве моря та багато інших святинь відвідали українські паломники за тиждень цієї подорожі.

    Вони причастились Святих і Животворчих Христових Таїн у храмі на Полі пастушків – місці, де, згідно зі Священним Писанням, ангел Господній сповістив про народження Христа пастухам, які пасли овець у полі (Лк. 2: 8 – 12). А в день свята Воздвиження Чесного й Животворчого Хреста Господнього в Єрусалимі разом з архієреями та священниками ПЦУ долучилися до Богослужіння, під час якого лунала спільна молитва за воїнів, які захищають Україну, за наш народ та спокій душ усіх полеглих захисників нашої Батьківщини.

    Після завершення Літургії духовенство разом з паломниками пройшли Хресну дорогу. Кожний паломник мав можливість нести «хрест нашого народу» на Голгофу з вірою про свободу та незалежність нашої держави. А Прапор України, який подорожував з паломниками по всіх святих місцях, залишився у Віфлеємі (місці народження Ісуса Христа) на згадку про наш непереможний та нескорений духом народ, а також – на знак віри у Божу допомогу в боротьбі зі злом та клятим ворогом, який прийшов нашу рідну землю.

    Наступні паломництва плануються до Угорщини, Греції (свята гора Афон), Італії (м. Барі), Туреччини (Константинополь).

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне