Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські військові показали руйнування в скиту Святогірської лаври

    Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України оприлюднило відео зі звільненого від російських окупантів села Богородичне, на якому зафіксовано руйнування скита Святогірської лаври на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість”.

    “Російські окупанти тривалий час проживали в монастирі. По церковним будівлям був нанесений удар противником вже після того, як українські воїни взяли село під свій контроль та провели зачистку від недобитків”, – говориться в повідомленні.

    Село Богородичне у Краматорському районі на Донеччині 11 вересня звільнили десантники 81-ї окремої аеромобільної бригади.

    Окупанти розташовувалися на території напівзруйнованого монастиря і зберігали там боєприпаси. В храм влучила російська авіабомба. Тікаючи, російські загарбники підпалили свій склад, але він не вибухнув.

    У травні російсько-окупаційні війська завдали авіаудару по храму в селі Богородичне Донецької області, у підвалі якого жили й укривалися приблизно сотня служителів церкви — монахині, монахи та діти.

    Найсвіжіше

    Популярне