П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вікарій Одеської єпархії УПЦ МП взяв участь в інтронізації першоієрарха Російської Церкви закордоном

    В УПЦ МП вдають, що ніякої війни росії з Україною немає і можна спокійно молитись разом із тими, хто підтримує геноцид і окупацію України, тобто з Московським патріархатом.

    Вікарій Одеської єпархії єпископ із Арцизу Віктор (Биков) 18 вересня 2022 року співслужив єрархам Російської Православної Церкви Закордоном (РПЦЗ) за Божественною літургією в Нью-Йорку, на якій відбулася інтронізація новообраного першоєрарха РПЦЗ Московського патріархату, митрополита Східно-Американського та Нью-Йоркського Миколая. 

    Про це повідомляє synod.com.

    Крім гостя з УПЦ МП на інтронізацію приїхав єпископ Новограчаницький та Середньо-Західно-Американський Лонгін (Сербська Православна Церква).

    Першоєрарха РПЦЗ привітав московський патріарх Кіріл (Гундяєв), який благословляє геноцид українців. Він сказав, що з подякою сприйняв звістку про обрання Миколая першоієрархом РПЦЗ та спільно з членами Синоду РПЦ затвердив це обрання.

    Гундяєв також висловив сподівання про духовне зростання всіх вірних дітей Російської Церкви, які є у росії та закордоном. Під час служби йшлось про спасіння росії «від ворогів видимих і невидимих і православ’я утвердження».

    Таким чином УПЦ МП продовжує служити із окупантами в рясах із Моспатріархату, які всеціло “благословляють” і підтримують війну росії проти України. Немає сумнівів, що відрядження одеського єпископа на співслужіння із єрархами Моспатріархату було з дозволу митрополита Онуфрій (Березовського). Очільник УПЦ МП толерує колаборантів серед духовенства. Зокрема священник УПЦ МП Геннадій Шкіль на Херсонщині безперешкодно бреше на ЗСУ та поширює роспропаганду, щодо злочинів рашистів в Бучі та Ізюмі. З усім тим він продовжує бути кліриком УПЦ МП.

    Джерело Духовного Фронту України, яке знайоме із ситуацією, зазначило, що без дозволу Московського патріарха Кіріла одеського вікарія ніхто б не пропустив до співслужіння, яке пройшло в США. РПЦ не змогла потрапити в США, де проходили заходи, тому відрядили туди свого представника з України. Попри це УПЦ МП заявляє, що є самостійною Церквою.

    У 2017-му році єпископ УПЦ МП Віктор (Биков) намагався вилетіти з одеського аеропорту з десятьма тисячами євро і тисячею доларів готівки. Але це виявили прикордонники. Відтак, суд призначив Віктору Бикову адміністративне покарання.

    Найсвіжіше

    Популярне