Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Заступника голови Меджлісу відправив листа з російської неволі про лицемірів у Криму

    Адвокат Нарімана Джеляла, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, Микола Полозов опублікував заяву свого підзахисного, який уже рік тому перебуває під незаконним арештом у тимчасово окупованому Криму.

    У своєму зверненні Джелял заявив, що навіть крізь товсті стіни в’язниці, перебиваючи стійкий запах неволі, сюди проникає нудотний “аромат” подвір’я, виснажений новоспеченими кримськими холуями, повідомляє Qirim.news.

    “Їх виправдання вбивств тисяч людей в Україні віддають відвертим канібалізмом. А їхнє прагнення переконати кримських татар у доцільності війни в Україні приклад підлого лицемірства.

    Їхні пояснення, засновані на штампах, що розповсюджуються російською пропагандою, вважаються відвертою і легко розпізнаваною брехнею.
    Піддатися цим вмовлянням продати свою душу можуть лише подібні до них двоособливі шукачі миттєвих благ, що традиційно роздаються пригнобниками дрібними порціями холуям за лояльність і службу.

    Або люди, які втратили, а то й не мали моральні орієнтири, нездатні відокремити добро від зла, щирість від підлості. Що рухає лицемірами в їхньому прагненні допомагати своїм ідолам у низах, що ними чиниться, мені особисто байдуже. Мене лише турбує можливий хвороботворний вплив негідників на мій народ, особливо молодь. Кримські татари десятиліттями демонстрували стійкий імунітет до несправедливості та підлості, який формувався та підтримувався зусиллями відповідальних представників різних сфер діяльності нашого суспільства.

    Саме тому гнобителі поспішили вигнати, ізолювати, очорнити багатьох із них, щоб розчистити простір для слухняних шарлатанів.
    Саме тому ці негідники, звертаючись до кримських татар, насамперед закликають їх не слухати тих, хто продовжують повідомляти нехай тривожну, не завжди приємну, тепер часто небезпечну, але життєво необхідну і бажану правду про події, що відбуваються. Взивати до совісті народу, його честі та гідності. Домагатися від нього неучасті в підлості.

    Я хочу висловити впевненість, що більшість кримських татар, незважаючи на вісім років вимушеного життя в “королівстві кривих дзеркал”, не втратили здатність відрізняти хороше від поганого. Не втратили відповідальності за передачу найкращих якостей молодому поколінню. А люди, покликані суспільством дотримуватися його інтересів – інтелігенція, еліта, знайдуть у собі сили, можливості, слова і здатні виконати своє завдання і не дати хибним ідолам і лицемірам, що їм поклоняються, відвести наш народ з його вірного шляху, прищепити йому не властиві цінності.

    Наш народ десятиліттями сповідував цінності свободи та демократії, чесності та гідності, відкритості, відповідальності та людяності. І сьогодні немає жодних підстав нам зраджувати самим собі”, – йдеться у зверненні Джеляла.

    4 вересня 2021 року, російські спецслужби викрали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла з його будинку в Первомайському під Сімферополем. За сфабрикованим звинуваченням Джелялу загрожує 15 років ув’язнення. Суд має оголосити вирок 21 вересня.

    Найсвіжіше

    Популярне