П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Покарання за участь у “Кримській платформі”: МЗС висловило протест через затриманя Джеляля

    Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через затримання у тимчасово окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля. Такі дії окупантів вважають покаранням за участь у “Кримській платформі”.

    “Розглядаємо цей каральний рейд проти керівників Меджлісу як покарання за участь в установчому Саміті Кримської платформи 23 серпня”, – наголосили в МЗС.

    Крім Джеляля, були затримані ще четверо кримських татар: вранці 3 вересня – Ельдар Одаманов, вночі 4 вересня – Азіз Ахметов, Асан Ахметов та Шевкет Усеїнов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву МЗС.

    Чергові репресії Російської Федерації назавали такими, що спрямовані на залякування представників кримськотатарського народу та витіснення його з тимчасово окупованого півострова.

    “Вимагаємо від Росії негайно звільнити затриманих п’ятьох осіб, а також усіх незаконно утримуваних нею громадян України”, – додали в українському зовнішньополітичному відомстві.

    Вранці 4 вересня до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району тимчасово окупованого Криму. Після обшуків його затримали і вивезли у невідомому напрямку.

    Найсвіжіше

    Популярне