Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Пісідійський Іов звершив першу Літургію на кафедрі у співслужінні екзарха з України

    18 вересня у церкві преподобного Аліпія Стовпника м. Анталія відбулась спільна Божественна Літургія звершена єрархами Вселенського патріархату, митрополитом Пісідійським, епертімом та екзархом Сіде і Анталії Іовом (Гечею), митрополитом Петрійським та Херонійським Герасимом, єпископом Команським Михаїлом (Аніщенком), екзархом Вселенського Патріарха в Україні, який у цей день святкує день народження.

    За богослужінням молилась велика кількість вірян з різних країн, відтак під час літургії лунали тексти українською, церковнослов’янською, грецькою, грузинською, турецькою та румунською мовами, – повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Після першої Літургії митрополит Іов, уже як правлячий архієрей, подякував всім присутнім єрархам, священникам та вірянам за щиру молитву, привітав єпископа Михаїла із днем народження і згадав, як єпископ Михаїл будучи священнослужителем багато років служив у цьому храмі Аліпія Стовпника священником. Також митрополит Іов закликав на всіх Боже благословення.

    “Напевно вперше в архієрейському сані співслужимо із єпископом Команським кир Михаїлом, якого не потрібно вам представляти, тому що він вам всім відомий. Владика Михаїл тут багато років трудився, як настоятель цього прекрасного храму і я дуже радий, що він сьогодні з нами зміг послужити. Останній раз, коли я з ним служив тут, у вашому храмі, коли я приїхав, як гість, покійного мого попередника, митрополита Сотірія, тоді владика Михаїл був ще архімандритом, був настоятелем храму і співслужили, як я архієрей і він, як священник-архімандрит на Різдво Христове, а сьогодні вже співслужили, як архієреї разом”, – сказав владика Іов.

    “Я пишаюся, бо владика Михаїл був колись моїм студентом в Женеві і у мене ще прекрасні спогади з тих часів, коли він в нас там Женеві навчався і як вам відомо він зараз є Екзархом Всесвятійшого Патріарха Варфоломія в Києві і настоятель Ставропігії в Києві”, – підсумував митрополит Пісідійський.

    Після Літургії, парафіяни храму Аліпія Стовпника, де понад сім років (2011-2019) був настоятелем єпископ Михаїл (тоді ще архімандрит Михаїл), привітали його із днем народження.

    Нагадаємо, 17 вересня в храмі преподобного Аліпія Столпника в Анталії відбулася інтронізація митрополита Пісідійського Іова. Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл прибув на інтронізацію новообраного митрополита, який обраний на овдовілу Пісідійську кафедру.

    Найсвіжіше

    Популярне