П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Рим нам не батько», – священник ПЦУ обурився зустріччю папи із главою «МЗС» РПЦ

    Священник ПЦУ Роман Грищук прокоментував нещодавню зустріч папи Римського Франциска із главою Зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ митрополитом Антонієм (Севрюком).

    «Москва нам не мати, але й Рим нам не батько! На фото папа цілує панагію «міністра закордонних справ» російської православної церкви. Та ще й на фоні розмов, що лікарі не радять папі їхати в Україну за станом здоров‘я, а в Казахстан на зустріч з представниками РПZ – то можна. Напевно це сприяє видужанню», – іронічно пише священник ПЦУ у Фейсбуці.

    Він зізнався, що спочатку думав, що то прикрі випадковості, але тепер доводиться визнати, що то закономірність.

    «Чомусь згадалися слова одного видатного чоловіка, що єдина тема, де Рим з москвою можуть мати згоду, то як поділити Україну. Знаю і поважаю багатьох римо- і греко-католиків за їх щиру віру і патріотичну позицію. Але цей папа точно зламався. Можна нести іншого!», – зазначив отець Роман.

    Він запитав, скільки ще треба провалів, щоб зрозуміти правильність апостольського правила, що «єпископам кожного народу треба поважати першого серед них» і не підпорядковуватися закордонним центрам.

    «Та й взагалі, нащо Україні ці унії з Римом чи Москвою, якщо маємо свій Святий Престол в Києві?. Ніколи не писав і тепер не хочу писати пости про папу. Є прихильником діалогу і взаєморозуміння між усіма християнськими Церквами. Але за останні пів року папа сказав і зробив надто багато, щоб це привернуло увагу. Дай Бог, щоб за Україну не лише молились і згадували у промовах, а й на ділі підтримували!», – підсумував священник ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше стало відомо, що папа Римський прибув до Казахстану, а Патріарх Кіріл не приїде.

    Найсвіжіше

    Популярне