П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Папа в Казахстані зустрівся з головою відділу зовнішніх церковних відносин РПЦ

    Папа Франциск, який перебуває в Казахстані з нагоди VII Конгресу лідерів світових і традиційних релігій, зустрівся в Нур-Султані з митрополитом Антонієм — головою відділу зовнішніх церковних відносин РПЦ, тобто з другою в єрархії людиною після Патріарха Кіріла.

    Про це пише CREDO.

    Це вже друга за останні тижні зустріч Папи Римського з митрополитом волоколамським, який на цьому Конгресі представляє Московський Патріархат.

    Як повідомила “Європейська правда”, митрополит РПЦ Антоній сказав журналістам, що його зустріч з Папою була “дуже сердечною”, але додав, що зауваження Франциска щодо Кирила “не було корисним для єдності християн” і здивувало РПЦ.

    Додамо, Папа Римський, який раніше наголошував, що Кирил не може бути “служкою” російського президента, сказав на конференції у Казахстані: “Священне ніколи не повинно бути опорою для влади, а влада – опорою для священного”.

    Митрополит Антоній повідомив, що Папа сказав йому, що хоче вдруге зустрітися з Кирилом. Перша була на Кубі в 2016 році.

    Очікувалося, що друга, неофіційна, зустріч відбудеться в Казахстані, але Кирил на неї не приїхав.

    Після офіційного початку Конгресу Папа Франциск зустрівся також із Великим імамом університету Аль-Азґар в Каїрі Мохамедом Аль-Таїбом, Великим муфтієм Равілем Гайнутдіном, головним рабином ашкеназів Ізраїля Давидом Дау та рабином сефардів Іцхаком Йосифом, а також із Предстоятелем Православного Патріархату Єрусалима Патріархом Теофілом ІІІ.

    По обіді за місцевим часом Франциск служитиме Святу Месу для вірних, що прибули з усього Казахстану та інших країн Середньої Азії.

    Папа в Казахстані зустрівся з головою відділу зовнішніх церковних відносин РПЦ - фото 99113

    Для Казахстану завжди була важливою участь Папи в конгресі світових релігійних лідерів, це велика честь для організаторів, — сказав о. Ролан Жакено, який як місіонер у Казахстані брав участь у попередніх Конгресах. Він наголосив, що організатори свідомо посилаються на Івана Павла ІІ та ініційовану ним традицію міжрелігійних зустрічей в Азії.

    Найсвіжіше

    Популярне