Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США ​​молитовно вшанувала аамʼять жертв теракту 11 вересня 2001 року

    Ювілеї є важливим приводом для пам’яті та усвідомлення нашої потреби в зціленні. 21-шу річницю нападу на народ Сполучених Штатів 11.09.2001 р. молитовно відзначили в Українській православній меморіальній церкві св. Андрія Первозванного в Саут-Баунд-Бруку, штат Нью-Джерсі, у п’ятницю, 11 вересня 2022 року.

    Духовний центр Української Православної Церкви США в Саут-Баунд-Бруку, штат Нью-Джерсі, сам є молитовним пам’ятником численним жертвам жорстокості до українців у всьому світі. Духовенство та вірні Центру Митрополії часто збираються разом, щоб помолитися за жертви несправедливих війн, конфліктів та загарбницьких нападів, які мали місце на прабатьківській Україні та в США.

    У цей день двадцять один рік тому сходи Української Православної Церкви-Меморіалу святого Андрія Первозванного були вкриті запаленими свічками. Ці меморіальні вогні привезли та поставили перед церквою місцеві жителі Саут-Баунд-Брук/Сомерсет, штат Нью-Джерсі. Проте через 21 рік виросло нове покоління українців-американців. Наші діти дізнаються про теракт 11 вересня зі своїх підручників та документальних фільмів. Тому духовний провід Церкви продовжує організовувати щорічні Панахиди в храмі в пам’ять про загиблих жертв 11 вересня.

    З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Антонія 11 вересня 2022 року, в день пам’яті Усікновення глави Святого Пророка Іоанна Предтечі, вірні Української Православної Церкви-Меморіалу св. Андрія Первозванного в Саут-Баунд-Брук, штат Нью-Джерсі, зібралися на Богослужіння під проводом Високопреосвященнішим Архиєпископом Даниїлом, щоб вшанувати пам’ять загиблих жертв трагедії 11 вересня 2001 року та помолитися за тих, хто продовжує жити своїм життям у середовищі після 11 вересня.

    Виступаючи перед і після богослужіння, владика Даниїл розмірковував над євангельською оповіддю дня, а також поділився з присутніми молитовними спогадами про перші Православні Панахиди на Ground Zero у 2001 році, які очолив Високопреосвященніший митрополит ( Архиєпископ) Антоній від імені духовенства та вірних УПЦ США.

    «Сьогоднішня молитва є невеличким способом для нашої церковної родини, щоб ніколи не забувати про трагічні події 11 вересня», — сказав архієпископ Даниїл. «День, який назавжди змінив не лише нашу націю, а й наш світ. Через молитву ми можемо вшанувати пам’ять тих, хто втратив життя, забезпечити певний комфорт їхнім родинам і нагадати всім, що через молитву ми можемо подолати насильство та ненависть».

    Розмірковуючи над трагедією та поділяючи почуття Собору Єпископів Української Православної Церкви США, архієпископ Даниїл зазначив: «… Через дев’ятнадцять років після все ще майже незрозумілого терористичного нападу на нашу країну 9/11/01 емоції та жах досі лягають важким тягарем на кожного громадянина наших Сполучених Штатів Америки. Ми все ще щодня чуємо згадки про якийсь аспект моменту в історії, який назавжди змінив хід американського життя. Іноді посилання стосуються позитивних наслідків злого вчинку, але частіше нас ображають негативні побічні ефекти здатності людини завдавати болю та знищувати собі ближнього…

    Літургійні богослужіння цього дня нагадали присутнім про те, що, хоча атаки 11 вересня залишилися далеко позаду, втрачені життя ніколи не будуть забуті…

    Вічна Память!

    Найсвіжіше

    Популярне